Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Πώς "μαγείρεψαν" τα "τεστ κόπωσης"

Δύο εβδομάδες "σκληρού παζαρέματος" μεταξύ Fed και τραπεζών ήταν τελικά τα αποτελέσματα των "τεστ κόπωσης", όπως αναφέρει εκτενές δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

WSJ: Πώς μαγείρεψαν τα τεστ κόπωσης
Δύο εβδομάδες "σκληρού παζαρέματος" μεταξύ Fed και τραπεζών ήταν τελικά τα αποτελέσματα των "τεστ κόπωσης", όπως αναφέρει εκτενές δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

Οι τράπεζες είχαν στη διάθεσή τους τα αποτελέσματα της εξέτασης δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη δημοσίευσή τους και αρκετά διοικητικά στελέχη -σύμφωνα πάντα με τη "WSJ"- βρέθηκαν σε κατάσταση… έκρηξης, ασκώντας αφόρητες πιέσεις στη Fed για να υπάρξει αναμόρφωσή τους.

Τελικά η τράπεζα άλλαξε κάποιες από τις παραμέτρους που εξέταζε, προκειμένου το συνολικό ποσό να φτάσει στο επίπεδο που οι αναλυτές, η αγορά και οι επενδυτές θα έκριναν ικανοποιητικό. Για ορισμένες, δε, τράπεζες δέχτηκε να υπολογίσει και τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, κάτι το οποίο είχε αρχικά απορρίψει.

Ιδιαίτερα "εκνευρισμένη" ήταν η διοίκηση της Bank of America, καθώς η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η τράπεζα χρειαζόταν επιπλέον κεφάλαια που ξεπερνούσαν τα 50 δισ. δολάρια και όχι 33,9 δισ. που ήταν το "τελικό" αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση της Citigroup, η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι η τράπεζα χρειάζεται επιπλέον 35 δισ. δολάρια, ενώ έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους υπευθύνους το ποσό υποχώρησε σημαντικά, για να φτάσει στα 5,5 δισ. δολάρια.

Για τη Wells Fargo το αρχικό ποσό άγγιζε τα 17,3 δισ. δολάρια, ενώ το τελικό μειώθηκε στα 13,7 δισ. δολάρια. Ανάλογη... έκπτωση έγινε και στα επιπλέον κεφάλαια που χρειαζόταν η First Third Bancorp, καθώς το ποσό έπεσε από τα 2,6 δισ. δολάρια στο 1,1 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v