Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

World Bank: Κοινωνικές αναταραχές λόγω κρίσης

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιεί για σοβαρές κοινωνικές αναταραχές παγκοσμίως, λόγω της ύφεσης και καλεί για λήψη έκτακτων μέτρων, σε συνέντευξή του στην "El Pais".

World Bank: Κοινωνικές αναταραχές λόγω κρίσης
Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιεί για σοβαρές κοινωνικές αναταραχές παγκοσμίως λόγω της ύφεσης και καλεί για λήψη έκτακτων μέτρων, σε συνέντευξή του στην "El Pais".

"Εάν δεν λάβουμε γρήγορα μέτρα, υπάρχει ο κίνδυνος ανθρωπιστικής αλλά και κοινωνικής κρίσης, με εξαιρετικά σοβαρές πολιτικές επιπλοκές", τόνισε ο κ. Robert Zoellick, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα η Αν. Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με "δύσκολες καταστάσεις", δεδομένων της ταχύτατης συρρίκνωσης των οικονομιών της περιοχής αλλά και των συνεχιζόμενων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εκ μέρους των πολιτών.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν για την εκτόξευση της ανεργίας. «Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί και το καλύτερο που έχουμε να πράξουμε είναι να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει για τον "παράγοντα Χ", τον "άγνωστο Χ" που μπορεί να προκύψει αναπάντεχα -όπως συνέβη στη γρίπη των χοίρων- και να πλήξει αγορές, οικονομίες και κοινωνίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v