Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BRIC: Μελετούν αλληλο-επενδύσεις σε ομόλογα

Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα, οι αποκαλούμενες χώρες BRIC, μελετούν σχέδιο εξαγοράς των ομολόγων η μια της άλλης και σχέδιο ανταλλαγής νομισμάτων.

BRIC: Μελετούν αλληλο-επενδύσεις σε ομόλογα
Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα, οι αποκαλούμενες χώρες BRIC, μελετούν σχέδιο εξαγοράς των ομολόγων η μια της άλλης και σχέδιο ανταλλαγής νομισμάτων, προκειμένου να μειώσουν την εξάρτησή τους από το αμερικανικό δολάριο, στην σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται στα ρωσικά Ουράλια Όρη.

Οι ηγέτες των κρατών της BRIC θα συζητήσουν μέτρα προώθησης των περιφερειακών ισοτιμιών, μεταξύ των οποίων «πιθανόν να τοποθετηθεί τμήμα των συναλλαγματικών αποθεμάτων στα χρηματοοικονομικά εργαλεία των εταίρων, κατά την συνάντησή τους, δήλωσε ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Dmitry Medvedev, στους δημοσιογράφους.

Συγκεντρωτικά, οι οικονομίες BRIC κατέχουν αποθέματα ύψους 2,8 τρισ. δολ. και κατέχουν από τα μεγαλύτερα μερίδια σε αμερικανικά ομόλογα.

Λίγες μέρες πριν την σύνοδο κορυφής, η Βραζιλία, η Κίνα και η Ρωσία ανακοίνωσαν σχέδια μετατροπής κάποιων συναλλαγματικών αποθεμάτων σε ομόλογα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v