Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ανάπτυξη 7,2% φέτος προβλέπει η World Bank

Σε αναβάθμιση της πρόβλεψής της για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Κίνα φέτος προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα, συμβουλεύοντας την κυβέρνηση να μη δώσει νέο πακέτο στήριξης έως το 2010.

Κίνα: Ανάπτυξη 7,2% φέτος προβλέπει η World Bank
Σε αναβάθμιση της πρόβλεψής της για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Κίνα φέτος προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα, συμβουλεύοντας την κυβέρνηση να μην δώσει νέο πακέτο στήριξης έως το 2010.

Ο ρυθμός ανάπτυξης για την κινεζική οικονομία τοποθετείται πλέον στο 7,2% έναντι 6,5% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι της Π. Τράπεζας τον Μάρτιο.

Η Π. Τράπεζα συντάσσεται με την Goldman Sachs, τη Morgan Stanley και τη UBS, οι οποίες επίσης προχώρησαν πρόσφατα σε αναβάθμιση της πρόβλεψής τους για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, θεωρώντας ότι το πακέτο στήριξης των 4 τρισ. γουάν (585 δισ. δολάρια) έχει δουλέψει πολύ καλά.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε υψηλό 11 μηνών την αγορά της Κίνας, η οποία διαφοροποιήθηκε πλήρως από τα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια. Κέρδη 1,4% σημειώθηκαν για τον δείκτη Shanghai Composite.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v