Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Πλαστά treasuries $134 δισ. από τη μαφία

Η μαφία ενδιαφέρεται για τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τους "κοινούς" επενδυτές. Απλώς φροντίζει να δημιουργήσει πλαστά, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των "F.T.".

Ιταλία: Πλαστά treasuries $134 δισ. από τη μαφία
Η μαφία ενδιαφέρεται για τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τους κοινούς επενδυτές. Απλώς φροντίζει να δημιουργήσει πλαστά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των "Financial Times", οι τελωνιακές αρχές της Ιταλίας συνέλαβαν δύο άνδρες -με ιαπωνικά διαβατήρια- οι οποίοι σε βαλίτσα με διπλό πάτο έκρυβαν πλαστά αμερικανικά ομόλογα συνολικής αξίας 134 δισ. δολαρίων.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας και των ΗΠΑ είναι απόλυτα βέβαιες ότι η παραπάνω δραστηριότητα θα πρέπει να αποδοθεί στη γνωστότερη εγκληματική οργάνωση της υφηλίου, ενώ όπως ανακοίνωσαν στη χρυσή βαλίτσα βρέθηκαν 249 treasuries, αξίας 500 εκατ. δολαρίων έκαστο και 10 "Kennedy' bonds - χρησιμοποιούνται για διακρατικές πληρωμές- αξίας 1 δισ. δολαρίων έκαστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμερικανικό υπ. Οικονομίας δεν έχει εκδώσει φυσικά (σε χαρτί) ομόλογα από τη δεκαετία του ’80, καθώς όλες οι συναλλαγές, αγοραπωλησίες και εκδόσεις γίνονται ηλεκτρονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v