Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Formula 1

Τη μεγαλύτερη κρίση στα 60 χρόνια της ιστορίας της αντιμετωπίζει η Formula 1 καθώς οκτώ από τις 10 ομάδες που διαθέτει απειλούν να δημιουργήσουν δικό τους πρωτάθλημα. Αγκάθι η μείωση των προϋπολογισμών.

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Formula 1
Τη μεγαλύτερη κρίση στα 60 χρόνια της ιστορίας της αντιμετωπίζει η Formula 1 καθώς οκτώ από τις 10 ομάδες που διαθέτει απειλούν να δημιουργήσουν δικό τους πρωτάθλημα.

Όπως ανακοίνωσε η ένωση των ομάδων FOTA, οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW-Sauber, Brawn, Ferrari, McLaren, Red Bull, Renault, Toro Rosso και Toyota θα προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου ομίλου, για τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου.

Σε ανακοίνωση σχετικά επισημαίνεται: "Οι ομάδες δεν μπορούν να συνεχίσουν να στηρίζουν την υποχώρηση του αθλήματος, ούτε επιθυμούν να αλλάξουν τους όρους σύμβασης για την ένταξή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτου", και προστίθεται ότι "ως εκ τούτου δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αποχώρηση και τη δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και η διοργανώτρια αρχή International Automobile Federation (FIA), δεν συμφωνούν στη μείωση των προϋπολογισμών αλλά και στον επαναπροσδιορισμό των όρων βάσει των οποίων κάποιος μπορεί να συμμετάσχει στους αγώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v