Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MS: Ανάκαμψη αναδυόμενων 32% στο 12μηνο

Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών είναι πιθανό να αυξηθούν 32% μέσα στο επόμενο 12μηνο, αν και θα προηγηθεί μία "ελαφρά" διόρθωσε σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, εκτιμά η Morgan Stanley.

MS: Ανάκαμψη αναδυόμενων 32% στο 12μηνο
Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών είναι πιθανό να αυξηθούν 32% μέσα στον επόμενο χρόνο, καθώς τα κέρδη θα μειωθούν λιγότερο και θα ανακάμψουν ταχύτερα απ’όσο αναμένεται, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Ο δείκτης MSCI Emerging Markets είναι πιθανό να ανέλθει στις 985 μονάδες έως τον Ιούνιο 2010, δηλαδή 21% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση του οίκου, σύμφωνα με έκθεση του στρατηγικού αναλυτή Jonathan Garner.

Πάντως, ο χρηματιστηριακός οίκος υποβάθμισε την στάθμιση των αναδυόμενων ενεργητικών στο προτεινόμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιό της, τονίζοντας ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη ίσως έλθει αντιμέτωπη με «οπισθοχωρήσεις» βραχυπρόθεσμα.

«Εχουμε επιφυλακτική τακτική γιατί περιμένουμε μια οικονομική ανάκαμψη τύπου «W» στην παγκόσμια ανάκαμψη.»

Ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 745,74 μονάδες, με άνοδο 0,3%. Εχει σημειώσει ράλι 32% μέχρι στιγμής στο έτος, έναν ανόδου 4,2% του παγκόσμιου δείκτη MSCI.

Η Morgan Stanley περιόρισε την μετοχική στάθμιση των αναδυόμενων αγορών στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της στο 54% από 56% και συνέστησε στους επενδυτές να τοποθετούν το 5% των κεφαλαίων τους σε ρευστό, υψηλότερα από την προηγούμενη σύσταση 3%.

Ο δείκτης MSCI Emerging Markets προβλέπεται να υποστεί «διόρθωση» της τάξης του 17% - 33% από το πρόσφατο υψηλό, στους επόμενους τρεις μήνες, εκτιμά η Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v