Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Soros: Το χειρότερο της κρίσης έχει περάσει

Η χειρότερη φάση της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο "βρίσκεται πίσω μας", διαβεβαιώνει ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής κ. George Soros. Εύσημα στην κυβέρνηση Obama για τις μέχρι σήμερα προσπάθειές της.

Soros: Το χειρότερο της κρίσης έχει περάσει
Η χειρότερη φάση της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο "βρίσκεται πίσω μας", διαβεβαιώνει ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής κ. George Soros.

Σε "διπλή συνέντευξη", τόσο στο δίκτυο TVN24 όσο και στο Bloomberg TV, ο κ. Soros ξεκαθάρισε ότι "το χειρότερο της κρίσης έχει περάσει", φρόντισε όμως να προσθέσει: "Δεν επρόκειτο για μία κρίση που έμοιαζε με οποιαδήποτε προηγούμενη,  Έφερε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής.

Μέχρι σήμερα το σύστημα βάσιζε τη λειτουργία του στη λανθασμένη αντίληψη ότι οι αγορές μπορούν να αυτοϊαθούν, μπορούν μόνες τους να επανακτήσουν την ισορροπία τους".

Επανέλαβε την πάγια θέση του "για τη δημιουργία κοινών εποπτικών αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο και την ανάγκη άριστης συνεργασίας μεταξύ αυτών που ήδη υπάρχουν. Σαφώς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως εάν δεν τα καταφέρουμε, η παγκοσμιοποίηση όπως τη γνωρίσαμε θα καταρρεύσει".

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο την κρίση οι κυβερνήσεις "όφειλαν και οφείλουν να παρεμβαίνουν και να στηρίζουν χρηματοοικονομικούς ομίλους που βρίσκονται υπό ισχυρή πίεση". Επίσης δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημά του στις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στα κράτη της ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη της Ε.Ε., τόνισε:  "Η Πολωνία και η Ουγγαρία θα αντιμετώπιζαν πολύ καλύτερα την κρίση εάν ήταν και μέλη της ευρωζώνης. Ας μην ξεχνάμε ότι αφού κατέρρευσε η Lehman Brothers οι ξένες τράπεζες που λειτουργούν στην ανατολική Ευρώπη φρόντισαν να αποσύρουν κεφάλαια από τις θυγατρικές τους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v