Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Xstrata: Πρόταση συγχώνευσης με Anglo American

Πρόταση να συγχωνευθεί με την Anglo American κατέθεσε η Xstrata σε μία κίνηση που θα δημιουργήσει έναν πανίσχυρο μεταλλευτικό όμιλο, κυρίαρχο ανταγωνιστή της BHP Billiton.

Xstrata: Πρόταση συγχώνευσης με Anglo American
Πρόταση να συγχωνευθεί με την Anglo American κατέθεσε η Xstrata σε μία κίνηση που θα δημιουργήσει έναν πανίσχυρο μεταλλευτικό όμιλο κυρίαρχο ανταγωνιστή της BHP Billiton.

Όπως ανακοίνωσε η Xstrata σε επίσημη επιστολή της, υπογραμμίζει ότι επιθυμεί "μία συγχώνευση μεταξύ ίσων", η οποία θα προσφέρει υψηλές συνέργιες, ενώ θα προσφέρει σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας και των δύο ομίλων.

Ο νέος όμιλος -εάν τελικά δημιουργηθεί- θα έχει ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 54 δισ. δολάρια (βάσει στοιχείων του 2008), ενώ θα δραστηριοποιείται στις αγορές χαλκού, σιδηρομεταλλεύματος και ψευδαργύρου.

Ενδεχόμενη συγχώνευση με την Anglo American θα είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτύχει ο επικεφαλής της Xstrata κ. Mick Davis, ο οποίος κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών έχει φροντίσει να προχωρήσει σε εξαγορές συνολικής αξίας 27 δισ. δολαρίων, αυξάνοντας την παραγωγή χαλκού στην Κίνα, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας ορυχεία νικελίου στη Χιλή, άνθρακα στην Αυστραλία και πλατίνας στη Ν. Αφρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v