Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

World Wealth Report: 25% λιγότεροι πλούσιοι

Η τάξη των πάρα πολύ πλούσιων κατοίκων του πλανήτη συρρικνώθηκε κατά 25% εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με το World Wealth Report που συντάσσουν η Merrill Lynch σε συνεργασία με την Capgemini.

World Wealth Report: 25% λιγότεροι πλούσιοι
Η τάξη των πάρα πολύ πλούσιων συρρικνώθηκε 25% εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με το World Wealth Report που συντάσσουν η Merrill Lynch σε συνεργασία με την Capgemini.

Ο διεθνής πληθυσμός των «ατόμων με τεράστια ατομική περιουσία», όσοι δηλαδή διαθέτουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δολάρια επενδύσιμα, σύμφωνα με τον ορισμό, μειώθηκε κατά 25% στους 78.000 «super-rich» ανθρώπους, σύμφωνα την έρευνα.

Η αμέσως επόμενη τάξη, των πολύ πλούσιων -που η προσωπική τους περιουσία πλην της πρώτης κατοικίας ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο δολάρια- επίσης αντιμετώπισε προβλήματα και «έχασε» συνολικά 8 τρισ. δολάρια.

Στην κατάταξη του 2009, η Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά την Βρετανία, όσον αφορά τον αριθμό των πλούσιων κατοίκων. Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 364.000 εκατομμυριούχοι (σε δολάρια) στην Κίνα, ο τέταρτος μεγαλύτερος πληθυσμός στη γη.

Αντιθέτως, στο Χονγκ Κονγκ οι πολύ πλούσιοι μειώθηκαν κατά 61% ενώ έντονες απώλειες εκδηλώθηκαν επίσης στους αριθμούς των εκατομμυριούχων Ινδών, Ρώσων και Βρετανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v