Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κάθειρξη 150 ετών καταδικάστηκε ο B. Madoff

Σε κάθειρξη 150 ετών καταδικάστηκε ο B. Madoff, υπεύθυνος για την μεγαλύτερη «πυραμίδα» στην αμερικανική ιστορία. Αρνήθηκε να ζητήσει "συγνώμη", αν και παραδέχθηκε ότι "έκανε ένα μεγάλο λάθος".

Σε κάθειρξη 150 ετών καταδικάστηκε ο B. Madoff
Σε κάθειρξη 150 ετών καταδικάστηκε σήμερα ο B. Madoff, υπεύθυνος για τη δημιουργία της μεγαλύτερης «πυραμίδα» στην αμερικανική ιστορία. Πρόκειται για κάθειρξη εξαπλάσια σε σύγκριση με την καταδίκη άλλων "ηγετών" μεγάλων σκανδάλων, όπως των επικεφαλής των WorldCom και Enron.

«Δε ζητάω καμία συγχώρευση» δήλωσε ο κατηγορούμενος συμπληρώνοντας ότι εξαπάτησε όχι μόνο τους επενδυτές αλλάτη σύζυγό του, τα αδέλφια και τους δύο γιους του, αν και "παραδέχθηκε" ότι έκανε ένα "τεράστιο λάθος". Το ακροατήριο στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης ξέσπασε σε χειροκροτήματα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Madoff ζήτησε να φυλακιστεί στην ομοσπονδιακή φυλακή του Otisville, η οποία βρίσκεται 80 μίλια από τον Μανχάταν, με τις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές να μην έχουν ακόμη αποφασίσει που θα "μεταφερθεί".

Σημειώνεται ότι ο Β. Madoff δημιούργησε μία πυραμίδα και η απάτη υπολογίζεται στα 65 δισ. δολάρια.

Όπως, δε, αναφέρει δημοσίευμα του MarketWatch, σε δημοσκόπηση σχετικά με το κατά πόσο η καταδίκη ήταν δίκαιη, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων απάντησε ότι "η καταδίκη ήταν αυτή που άρμοζε σε μία τόσο μεγάλη απάτη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v