Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ-Ρωσία δεσμεύονται για μείωση εξοπλισμών

Για σημαντικές περικοπές των πυρηνικών εξοπλισμών τους δεσμεύτηκαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, χωρίς ωστόσο να επιτύχουν συμφωνία για το επίμαχο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας στην ανατολική Ευρώπη.

ΗΠΑ-Ρωσία δεσμεύονται για μείωση εξοπλισμών
Για σημαντικές περικοπές των πυρηνικών εξοπλισμών τους δεσμεύτηκαν ΗΠΑ και Ρωσία, χωρίς ωστόσο να επιτύχουν συμφωνία για το επίμαχο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας στην ανατολική Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν οι "F.T.", στην πρώτη έπειτα από επτά χρόνια συνάντηση κορυφής ΗΠΑ - Ρωσίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Barack Obama και ο Ρώσος ομόλογός του κ. Dmitry Medvedev δήλωσαν πως οι χώρες τους θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων της μη εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων, της τρομοκρατίας και της αστάθειας στο Αφγανιστάν.

Παράλληλα, οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν στη δημιουργία επιτροπής για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων σχετικά με θέματα που αφορούν στην οικονομία, στον πολιτισμό κ.ά. Της επιτροπής αυτής θα ηγούνται οι κ. Obama και Medvedev, ενώ τη διαχείρισή της θα αναλάβουν οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών η κ. Hillary Clinton και ο κ. Sergei Lavrov.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v