Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: "Μπλόκο" κερδοσκόπων στις αγορές ενέργειας

Εκ βάθρων αναδιάρθρωση στο trading παραγώγων συμβολαίων πετρελαίου και φυσικού αερίου επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν οι FT. Οι αλλαγές που προωθούνται στις OTC συναλλαγές.

ΗΠΑ: Μπλόκο κερδοσκόπων στις αγορές ενέργειας
Εκ βάθρων αναδιάρθρωση στο trading συμβολαίων πετρελαίου και φυσικού αερίου επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ, προκειμένου να προστατεύσει τις εν λόγω αγορές από τους κερδοσκόπους, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Ο επικεφαλής της US Commodity Futures Trading Commission (CFTC), κ. Gary Gensler, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι θα επιβληθούν περιοριστικά όρια για τις τοποθετήσεις σε futures ενεργειακών προϊόντων εντός του καλοκαιριού, δηλαδή λίγο πριν «περάσουν» από το κογκρέσο σειρά νόμων που στόχο έχουν την «πάταξη» της κερδοσκοπίας στις αγορές ενέργειας.

«Το πρώτο θέμα που οφείλουμε να εξετάσουμε είναι κατά πόσο αυτοί οι περιοριστικοί όροι θα πρέπει να επιβληθούν στις συναλλαγές όλων των εμπορευμάτων», τόνισε ο κ. Gensler.

Αυτή τη στιγμή η CFTC, δεν επιβάλει "όριο" στις τοποθετήσεις σε trading ενεργειακών προϊόντων, όμως η άνευ ορίων "χρήση" συμβολαίων παραγώγων θεωρείται από αρκετούς ως μία από τις βασικές αιτίες που δημιούργησαν την τρέχουσα σφοδρή κρίση.

Μάλιστα τον περασμένο μήνα ο κ. Gensler, σε κατάθεσή του στην Γερουσία υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερο "σκληροί κανόνες" για τη λειτουργία των αγορών Over-The-Counter (OTC) παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v