Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση 4,9% της οικονομίας στο Q1

Συρρίκνωση 4,9% σημείωσε η οικονομία της ευρωζώνης στο α΄ τρίμηνο και σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, ενώ η οικονομία του συνόλου των 27 κρατών-μελών συρρικνώθηκε 4,7%.

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση 4,9% της οικονομίας στο Q1
Συρρίκνωση 4,9% σημείωσε η οικονομία της ευρωζώνης στο α΄ τρίμηνο και σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας Eurostat. Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο -4,7%, πάντα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Σε τριμηνιαία βάση η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 2,5%, ενώ της Ε.Ε. των "27" κατέγραψε αρνητική ανάπτυξη -2,4%. Τα μεγέθη είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με την πρώτη καταμέτρηση που πραγματοποίησε η στατιστική υπηρεσία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Eurostat, στο α΄ τρίμηνο (και σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο 2008) οι μοναδικές χώρες στις οποίες σημειώθηκε θετικός ρυθμός ανάπτυξης ήταν η Πολωνία (+0,4%) και η Κύπρος (+0,0%).

Επιπρόσθετα, στο α΄ τρίμηνο η κατανάλωση στην ευρωζώνη υποχώρησε 0,5%, ενώ στην Ε.Ε. κατά 0,6%. Οι επενδύσεις σημείωσαν πτώση 4,1% στην ευρωζώνη και 4,5% στην Ε.Ε., ενώ οι εξαγωγές της ευρωζώνης περιορίστηκαν κατά 8,8% και της Ε.Ε. κατά 8,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v