Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Θύματα" ψηφιακής επίθεσης ΗΠΑ-Ν. Κορέα

"Επίθεση" από κυβερνoτρομοκράτες δέχτηκαν αρκετές ιστοσελίδες τόσο δημοσίων υπηρεσιών όσο και ιδιωτικών επιχειρήσεων, σε ΗΠΑ και Ν. Κορέα, με υποψίες ότι διοργανώθηκαν από τη Β. Κορέα.

Θύματα ψηφιακής επίθεσης ΗΠΑ-Ν. Κορέα
"Επίθεση" από κυβερνoτρομοκράτες δέχτηκαν αρκετές ιστοσελίδες τόσο δημοσίων υπηρεσιών όσο και ιδιωτικών επιχειρήσεων, στις ΗΠΑ και στη Ν. Κορέα και οι υποψίες υποστηρίζουν ότι διοργανώθηκαν από τη Β. Κορέα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των "Financial Times", οι Αρχές των ΗΠΑ και ης Ν. Κορέας ανακάλυψαν σειρά επιθετικούς κωδικούς που είχαν τοποθετηθεί σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στόχο είχαν να πλήξουν ιστοσελίδες επιχειρήσεων και κρατικών οργανισμών των δύο χωρών.

Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι υπήρξαν "επιθέσεις" στον Λευκό Οίκο, στο υπ. Εξωτερικών, στο υπ. Οικονομίας και σε άλλες ομοσπονδιακές αρχές, οι οποίες όμως ήταν "απλά προβλήματα" και δεν έθεσαν σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο την ασφάλεια. Η ισχυρότερη επίθεση πραγματοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της Federal Trade Commission, η οποία"κράσαρε" την Τετάρτη 8 Ιουλίου.

Πάντως, η σύνδεση των επιθέσεων με τη Β. Κορέα δεν έχει αποδειχτεί, ενώ (τονίζουν οι "F.T.") η ταυτότητα των προσώπων που βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους ενέργειες πολύ σπάνια αποκαλύπτεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v