Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Στα $2 τρισ. τα συναλλαγματικά αποθέματα

Υψηλότερα των 2 τρισ. δολαρίων εκτιμά το Bloomberg ότι ανήλθαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας. Νέα αποτυχία του Πεκίνου για πώληση χρεογράφων σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Κίνα: Στα $2 τρισ. τα συναλλαγματικά αποθέματα
Ξεπέρασαν τα 2 τρισ. δολάρια τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας, σύμφωνα με εκτίμηση οικονομολόγων στο Bloomberg, μία απόδειξη ότι το Πεκίνο δυσκολεύεται να «βρει» κατάλληλες επενδύσεις.

Όπως τονίζουν έξι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, τα αποθέματα της Κίνας ενισχύθηκαν κατά 67,8 δισ. δολάρια στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, φθάνοντας στο επίπεδο των 2,022 τρισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, εντός της επόμενης εβδομάδας το πιθανότερο, από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.

Νέα «εμπόδια» σε πώληση ομολόγων

Δεύτερη αποτυχημένη, σε διάστημα μίας εβδομάδας, δημοπρασία ομολόγων του δημοσίου για το Πεκίνο. Το υπ. Οικονομίας της χώρας δεν κατόρθωσε να πωλήσει το σύνολο των ομολόγων αξίας 35 δισ. γουάν.

Τελικώς οι επενδυτές αγόρασαν ομόλογα αξίας 25,1 δισ. γουάν (3,7 δισ. δολάρια), σύμφωνα με traders από China Postal Savings Bank και Industrial Securities Co.

Το Πεκίνο διεξήγαγε δημοπρασία για πώληση χρεογράφων διάρκειας 91 ημερών, με επιτόκιο 1,15% αξίας 12,48 δισ. γουάν, και ομόλογα 273 ημερών με επιτόκιο 1,25%, αξίας 12,65 δισ. γουάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v