Buffett: Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις ΗΠΑ

Η ανεργία στις ΗΠΑ μπορεί να αγγίξει το 11%, αλλά η οικονομία της χώρας δεν βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στο ABC o  γκουρού των επενδύσεων κ. Warren Buffett.

Buffett: Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις ΗΠΑ
Η ανεργία στις ΗΠΑ μπορεί να αγγίξει το 11%, αλλά η οικονομία της χώρας δεν βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση, σύμφωνα με τον γκουρού των επενδύσεων κ. Warren Buffett.

Σε συνέντευξή του στο ABC ο κ. Buffett, υποστήριξε ότι ένα "δεύτερο πακέτο στήριξης" για την αμερικανική οικονομία ενδεχομένως να είναι καλή λύση, αλλάζοντας σαφώς στάση σε σύγκριση με το παρελθόν, καθώς υπήρξε και αυτός μεταξύ εκείνων που πολέμησαν το πρώτο "πακέτο στήριξης" της κυβέρνησης Obama.

Πάντως, χαρακτήρισε το πρώτο "πακέτο" μισό χάπι viagra και μία στάλα από γλύκισμα. Δεν έσωσε την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή, η αμερικανική οικονομία βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση στο δ΄ τρίμηνο του 2008. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε πλέον σε ελεύθερη πτώση αλλά ούτε και σε διαδικασία ανάκαμψης".

Για το θέμα της ανεργίας υπογράμμισε ότι "ούτε θα μου φαινόταν απίθανο, ούτε θα με παραξένευε εάν άγγιζε το 11%".

Κλείνοντας, πάντως, τη συνέντευξή του φρόντισε να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα, τονίζοντας ότι: "Θα βγούμε από την κρίση σε καλύτερη κατάσταση. Οι καλές ημέρες για την αμερικανική οικονομία βρίσκονται μπροστά μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v