Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: "Βολές" κατά τραπεζών για το TARP

Επίθεση σε αμερικανικές τράπεζες που έχουν λάβει κρατικά κεφάλαια, καθώς επαναγοράζουν εγγυήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές, εξαπέλυσε ειδική επιτροπή της αμερικανικής κυβέρνησης.

ΗΠΑ: Βολές κατά τραπεζών για το TARP
Επίθεση σε αμερικανικές τράπεζες που έχουν λάβει κρατικά κεφάλαια, καθώς επαναγοράζουν εγγυήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές, εξαπέλυσε ειδική επιτροπή της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το MarketWatch, το Congressional Oversight Panel (COP), το οποίο έχει αναλάβει να παρακολουθεί τον τρόπο εφαρμογής του προγράμματος στήριξης TARP, αποκάλυψε ότι 11 μικρές αμερικανικές τράπεζες προχωρούν σε επαναγορά των εγγυήσεων (warrants) που έχουν παράσχει στο αμερικανικό δημόσιο, προκειμένου να λάβουν στήριξη, με discount που φτάνει έως και το 66%!

Το COP, το οποίο προσέλαβε τρεις κορυφαίους οικονομολόγους του Harvard (Robert Merton, Daniel Bergstresser και Victoria Ivashina) για να εξετάσουν το όλο θέμα, υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι έχασαν εξαιτίας αυτής της τακτικής περίπου 10 δισ. δολάρια.

Αυτήν τη στιγμή 32 χρηματοοικονομικοί όμιλοι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και οι 11 εξεταζόμενες μικρές τράπεζες, έχουν επιστρέψει στο Δημόσιο το ποσό των 70,2 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v