Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αρχή για τη General Motors

Η νέα General Motors είναι πραγματικότητα καθώς σήμερα 10/7 τέθηκε εκτός του άρθρου 11 και των διαδικασιών χρεοκοπίας, με σκοπό σύντομα να επανακάμψει αποπληρώνοντας τα χρέη της και εκδίδοντας νέες μετοχές.

Νέα αρχή για τη General Motors
Η νέα General Motors είναι πραγματικότητα καθώς σήμερα 10/7 τέθηκε εκτός του άρθρου 11 και των διαδικασιών χρεοκοπίας, με σκοπό σύντομα να επανακάμψει αποπληρώνοντας τα χρέη της και εκδίδοντας νέες μετοχές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της GM, Fritz Henderson, “Σήμερα είναι μια νέα αρχή για τον όμιλο καθώς θα επιτρέψει σε όλους τους εργαζόμενους –συμπεριλαμβανομένου και εμένα-να επιστρέψουμε στη δουλειά του σχεδιασμού, της παραγωγής, της δημιουργίας σπουδαίων οχημάτων, εκπληρώνοντας τις επιθυμίες των πελατών μας".

Επιπλέον στόχος του CEO της General Motors είναι να προχωρήσει σε επενδύσεις και να διαθέτει σε λειτουργία 34 εργοστάσια μέχρι το τέλος του 2010.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των εργαζομένων στις ΗΠΑ θα μειωθεί δραματικά καθώς προβλέπεται μόλις 64.000 να παραμείνουν στις θέσεις τους από 91.000 που απασχολούσε ο όμιλος έως τις αρχές του 2009.

Υπενθυμίζεται πως η GM ,μέχρις ότου να τεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας είχε λάβει από την κυβέρνηση Obama, δάνεια ύψους 50 δισ. δολαρίων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v