M. Whitney: Αναβαθμίζει την Goldman σε "buy"

H "γκουρού" Meredith Whitney αναβάθμισε την Goldman σε "buy" από "neutral", στην πρώτη αναβάθμιση αμερικανικής τράπεζας από τότε που ξεκίνησε την κάλυψη του τίτλου από την επιχείρησή της.

M. Whitney: Αναβαθμίζει την Goldman σε buy
H κ. Meredith Whitney, η "γκουρού" των χρηματιστηρίων που ίδρυσε το Meredith Whitney Advisory Group LLC αναβάθμισε την Goldman Sachs σε "buy" από "neutral", στην πρώτη αναβάθμιση αμερικανικής τράπεζας από τότε που ξεκίνησε την κάλυψη του τίτλου από την επιχείρησή της, στις αρχές του χρόνου.

Η κίνηση της Μ. Whitney, που θέτει στόχο τιμής τα 186 δολάρια για τη μετοχή της Goldman Sachs, προκαλεί έντονη ανοδική αντίδραση στη μετοχή του οίκου 2,8%, στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο στις διεθνείς αγορές και στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Η μετοχή της Bank of America εκτινάσσεται 5%.

Ο επιμέρους χρηματοοικονομικός δείκτης SPDR ETF παρουσίασε άνοδο 2,2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν από το επίσημο άνοιγμα της συνεδρίασης στη Wall Street.

Η Goldman Sachs είναι το μόνο "buy" στις συστάσεις της κ. Whitney για τις οκτώ αμερικανικές τράπεζες που καλύπτει.

Η αναλύτρια δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNBC ότι "η Goldman θα μας εκπλήξει ευχάριστα" και πως προβλέπει άνοδο των μετοχών της έως 30%. Ο οίκος ανακοινώνει αύριο τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου.

Η κ. Whitney εκτιμά ότι η Goldman θα εμφανίσει ογκώδη έσοδα από τις δραστηριότητες σταθερού εισοδήματος, ισοτιμιών και εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v