Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Geithner: Δεν αποκλείει ανάκαμψη εντός 6μήνου

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να αρχίσουν να σημειώνουν ανάπτυξη κατά τα δύο ερχόμενα τρίμηνα οι οικονομίες των ΗΠΑ και των υπόλοιπων ανεπτυγμένων κρατών.

Τ. Geithner: Δεν αποκλείει ανάκαμψη εντός 6μήνου
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Timothy Geithner δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να αρχίσουν να σημειώνουν ανάπτυξη κατά τα δύο ερχόμενα τρίμηνα οι οικονομίες των ΗΠΑ και των υπόλοιπων ανεπτυγμένων κρατών, αλλά τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους και προκλήσεις.

Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε εξάλλου ότι θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος έως ότου εδραιωθεί η ανάκαμψη και η όλη διαδικασία δεν θα είναι ομαλή. Ο κ. Geithner σημείωσε ότι υπάρχει "σταθερή συμφωνία" μεταξύ των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη όσον αφορά στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και να υπάρξει ανάκαμψη.

Ο κ. Geithner έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μετά τις επαφές με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, κ. Alistair Darling, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο περιοδείας του Αμερικανού υπουργού. Μετά το Λονδίνο, ο κ.Geithner θα επισκεφθεί επίσης τη Γαλλία και τη Μέση Ανατολή.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι η επόμενη σύνοδος του G20 θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο Πίτσμπουργκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v