Αγώνας δρόμου της τράπεζας CIT για ρευστότητα

Η CIT Group, που διαθέτει χρηματοδότηση σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά, μελετά το ενδεχόμενο υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας, εάν δεν εξασφαλίσει πρόσβαση στην ρευστότητα του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

Αγώνας δρόμου της τράπεζας CIT για ρευστότητα

Η CIT Group, που διαθέτει χρηματοδότηση σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά, επιβεβαίωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές στο πλαίσιο της αναζήτησης μεθόδων τόνωσης των κεφαλαίων της, στην περίπτωση που δεν καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στο σχέδιο ρευστότητας του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

Η εμπορική τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίσει πρόσβαση στο πρόγραμμα της υπηρεσίας FDIC.

Η μετοχή του οίκου «βούλιαξε» σχεδόν 25% μετά την ανακοίνωση.

Οι καθυστερήσεις στην πρόσβαση της CIT στο πρόγραμμα FDIC έχουν επιδεινώσει την κρίση ρευστότητας και, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρία προσέλαβε νομικούς συμβούλους που θα μελετήσουν την πιθανότητα αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι τυχόν χρεοκοπία της CIT δεν συνιστά κίνδυνο για κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Πάντως πολλές μικρές επιχειρήσεις, ειδικά στον χώρο του λιανεμπορίου, προβλέπεται να «υποφέρουν» εάν χρεοκοπήσει ο όμιλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v