Geithner: "Βλέπει" σκαμπανεβάσματα στην ανάκαμψη

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης, αλλά δεν πρόκειται να το επιτύχει εν μια νυκτί και με ευκολία, όπως τόνισε ο υπ. Οικονομίας των ΗΠΑ κ. Timothy Geithner.

Geithner: Βλέπει σκαμπανεβάσματα στην ανάκαμψη
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης, αλλά δεν πρόκειται να το επιτύχει εν μια νυκτί και με ευκολία, όπως τόνισε ο υποτργός Οικονομίας των ΗΠΑ κ. Timothy Geithner.

Σε ομιλία του στην Jeddah της Σ. Αραβίας ο κ. Geithner υπογράμμισε χαρακτηριστικά: "Η κρίση ήταν κάτι παραπάνω από σκληρή, καταστρέφοντας τον πλούτο αλλά και τις οικονομίες ανά την υφήλιο. Το ορθό θα ήταν να αναμένουμε σταδιακή ανάκαμψη, με αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκειά της".

Παράλληλα, ο κ. Geithner τόνισε ότι οι ΗΠΑ κατανοούν πλήρως τη "σημασία" που έχουν για την παγκόσμια οικονομία αλλά και το καθήκον τους να στηρίξουν την ανάκαμψη.

"Με δεδομένο τον ρόλο του δολαρίου στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα και την υψηλή σημασία τις αμερικανικής οικονομίας για την υφήλιο, αναγνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαδραματίσουν έναν ειδικό ρόλο", υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός.

Άλλωστε, όπως αναφέρει το Reuters, το ταξίδι του κ. Geithner στη Σ. Αραβία έχει και ως στόχο (αν και όχι τον μοναδικό) να υπάρξει σαφής διαβεβαίωση προς τους πλούσιους Άραβες επενδυτές ότι οι τοποθετήσεις τους σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αλλά και στο δολάριο είναι απόλυτα ασφαλείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v