Ε.Ε.: Συμφωνία ευρείας συνεργασίας με Ινδονησία

Η Ινδονησία έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εδραίωση των καλύτερων σχέσεων με την Ε.Ε. μεταξύ όλων των ασιατικών κρατών, όταν αξιωματούχοι των δύο πλευρών υπέγραψαν ευρείας κλίμακας συμφωνία συνεργασίας.

Ε.Ε.: Συμφωνία ευρείας συνεργασίας με Ινδονησία
Η Ινδονησία έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εδραίωση των καλύτερων σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ όλων των ασιατικών κρατών, όταν αξιωματούχοι των δύο πλευρών υπέγραψαν ευρείας κλίμακας συμφωνία συνεργασίας.

Η συμφωνία (Partnership and Cooperation Agreement) είχε ανασταλεί επί δύο χρόνια εξαιτίας της απαγόρευσης που είχε επιβάλλει το 2007 η Ε.Ε. στην είσοδο όλων των ινδονησιακών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της.

Αυτή η απαγόρευση πρόκειται να αρθεί για τέσσερις αεροπορικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ο εθνικός μεταφορέας Garuda την Τρίτη το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Η Ινδονησία είναι η πρώτη αφρικανική χώρα που υπογράφει συμφωνία τύπου PCA με την Ε.Ε. Πρόκειται για συμφωνίες που καλύπτουν ευρεία κλίμακα δραστηριοτήτων, όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, το κλίμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η μετανάστευση και οι επικοινωνίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v