Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για νέα κρίση προειδοποιεί ο κ. Mark Mobius

Η αποτυχία αποτελεσματικής ρύθμισης των παραγώγων και της επιπλέον ρευστότητας που προέρχεται από τα μέτρα στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας θα οδηγήσει στην εκδήλωση νέας κρίσης, προειδοποιεί ο κ. Mark Mobius.

Για νέα κρίση προειδοποιεί ο κ. Mark Mobius
Η αποτυχία στην αποτελεσματική ρύθμιση των παραγώγων και της επιπλέον ρευστότητας που προέρχεται από τα μέτρα στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας θα οδηγήσει στην εκδήλωση νέας χρηματοοικονομικής κρίσης, προειδοποιεί ο κ. Mark Mobius.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg σε τηλεφωνική του συνέντευξη, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton Asset Management δήλωσε ότι "οι πολιτικές πιέσεις από τις επενδυτικές τράπεζες και από όλους εκείνους που βγάζουν λεφτά από τα παράγωγα" θα αποτρέψουν την επαρκή ρύθμιση, ενώ τόνισε πως "σίγουρα θα έχουμε κι άλλη κρίση".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "πολύ άσχημη" κρίση ενδέχεται να εκδηλωθεί μέσα στα επόμενα 5 - 7 χρόνια, καθώς τα χρήματα από τα πακέτα στήριξης αυξάνουν τη χρηματοοικονομική αστάθεια.

Όσον αφορά στις χρηματιστηριακές αγορές, ο κ. Mobius προέβλεψε ότι θα υπάρξουν αρκετές σύντομες "δραματικές" διορθώσεις στις αγορές μετοχών βραχυπρόθεσμα, σημειώνοντας πως "μία διόρθωση της τάξης του 15% - 20% δεν είναι τίποτα, όταν υπάρχει νευρικότητα στην αγορά". Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών "δεν είναι ακριβές" και οι τίτλοι θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v