Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Στο 7,6% η ανεργία το Q1

Στο 7,6% αυξήθηκε η ανεργία στην Βρετανία το α' τρίμηνο του 2009, με τον αριθμό των ανέργων να αγγίζει τα 2,38 εκατ. άτομα. Χαμηλότερη του αναμενόμενου η αύξηση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας τον Ιούνιο.

Βρετανία: Στο 7,6% η ανεργία το Q1
Κατά 281.000 αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Βρετανία και, στο τρίμηνο που έληξε τον Μάιο, διαμορφώθηκε σε 2,38 εκατ. άτομα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο από τότε που άρχισε να τηρείται αρχείο, το 1971.

Η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση σημαίνει ότι το 7,6% του εργατικού δυναμικού της Βρετανίας είναι άνεργο. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο ανεργίας από τον Ιανουάριο του 1997, ενώ σε ποσοστό είναι 2,4% υψηλότερο σε σχέση με το α' τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν την ανεργία να διαμορφωθεί στο 7,4%.

Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στην Βρετανία αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό του τελευταίου έτους τον Ιούνιο, αυξάνοντας έτσι τις ενδείξεις ότι «τα χειρότερα» της ύφεσης μπορεί να έχουν περάσει.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν από τον Μάιο κατά 23.800 στα 1,56 εκατομμύρια, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας. Ο αριθμός αυτός πάντως είναι σημαντικά χαμηλότερος των εκτιμήσεων των αναλυτών, που προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα αυξάνονταν κατά 41.300.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v