Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M.L.: Λιγότερη αισιοδοξία για τα χρηματιστήρια

Οι διαχειριστές κεφαλαίων εμφανίστηκαν πιο θετικοί όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη τον Ιούλιο, αλλά λιγότεροι αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τα χρηματιστήρια, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Merrill Lynch.

M.L.: Λιγότερη αισιοδοξία για τα χρηματιστήρια
Οι διαχειριστές κεφαλαίων ανά τον πλανήτη εμφανίστηκαν πιο θετικοί όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη τον Ιούλιο, αλλά λιγότεροι αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τα χρηματιστήρια, καθώς οι διαθέσεις για ρίσκο παραμένουν επιφυλακτικές, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Merrill Lynch.

Συνολικά 221 fund managers που διαχειρίζονται 635 δισ. δολάρια συμμετείχαν στην έρευνα του οίκου.

Οι fund managers εμφανίστηκαν ελαφρώς πιο αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομία τον Ιούλιο και το καθαρό ποσοστό 79% εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα βελτιωθεί στο ερχόμενο 12μηνο, έναντι 78% στην έρευνα του Ιουνίου. Το ποσοστό του Ιουλίου είναι το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2004.

Αναλόγως έχουν βελτιωθεί και οι προοπτικές εταιρικής κερδοφορίας, όπου καθαρό 51% των διαχειριστών πιστεύει ότι τα επιχειρηματικά κέρδη θα βελτιωθούν έναντι 49% τον Ιούνιο.

Ωστόσο, οι fund managers εμφανίστηκαν ελαφρώς λιγότερο αισιόδοξοι για τις χρηματιστηριακές αγορές στην εξεταζόμενη περίοδο: καθαρό ποσοστό 7% δηλώνει ότι τηρεί στάση "overweight" στις μετοχές από 9% τον Ιούνιο.

Παράλληλα, δηλώνουν λίγο πιο αισιόδοξοι για τα ομόλογα, μειώνοντας τις θέσεις "underweight" στο 13% από 15% προηγουμένως.

Επίσης, οι managers μείωσαν τον Ιούλιο τις θέσεις τους στον κλάδο εμπορευμάτων, σε καθαρή "υπερστάθμιση" ("overweight") της τάξης του 8%, έναντι "υπερστάθμισης" 19% τον Ιούνιο.

Οι αγορές των αναδυόμενων οικονομιών παρέμειναν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και καθαρό ποσοστό 54% δηλώνει "overweight" στον χώρο.

Στον αντίποδα, οι διαχειριστές έχουν θέσεις υποστάθμισης στις ΗΠΑ για πρώτη φορά σε 14 μήνες: καθαρό ποσοστό 10% δηλώνει "underweight" στον χώρο. Επίσης, στην Ευρώπη, καθαρό ποσοστό 23% δήλωσε "underweight" τον Ιούλιο, από ποσοστό 20% τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v