Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν "έπεισε" η Google, ικανοποίησε η IBM

Η υποχώρηση του ρυθμού ενίσχυσης κερδών της Google για το β΄ τρίμηνο προβλημάτισε τους επενδυτές οδηγώντας σε πτώση 3% τη μετοχή του ομίλου, ενώ αντίθετα θετική ήταν η αντίδραση στα μεγέθη της IBM.

Δεν έπεισε η Google, ικανοποίησε η IBM
Η υποχώρηση του ρυθμού ενίσχυσης των κερδών της Google για το β΄ τρίμηνο προβλημάτισε τους επενδυτές οδηγώντας σε πτώση 3% τη μετοχή του ομίλου, ενώ αντίθετα θετική ήταν η αντίδραση στα μεγέθη της IBM.

Google: Άνοδος 2,9% στα κέρδη β΄ τριμήνου

Στο 1,48 δισ. δολάρια ή 4,66 δολάρια ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη του ομίλου στο β΄ τρίμηνο του έτους έναντι 1,25 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Εξαιρουμένων έκτακτων αναγκών, τα κέρδη άγγιξαν τα 5,36 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που τα τοποθετούσε στα 5,09 δολάρια.

Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 4,3% στα 4,07 δισ. δολάρια, οριακά υψηλότερα των προβλέψεων που τον τοποθετούσαν στα 4,06 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Google, κ. Eric Schmidt, "η αγορά έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, παρά το γεγονός ότι το οικονομικό περιβάλλον παραμένει αδύναμο".

ΙΒΜ: Αναβάθμιση των προβλέψεων για το σύνολο του 2009

Αισιόδοξη για το σύνολο του 2009 εμφανίστηκε η IBM, η οποία προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεων για την κερδοφορία της.

Σε ό,τι αφορά το β΄ τρίμηνο, τα κέρδη του ομίλου ενισχύθηκαν 12% στα 3,1 δισ. δολάρια ή 2,32 δολάρια ανά μετοχή, ενώ η μέση πρόβλεψη των αναλυτών τα τοποθετούσε στα 2,02 δολάρια.

Αντίθετα, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 13% στα 23,3 δισ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις βάσει των οποίων θα διαμορφώνονταν στα 23,5 δισ. δολάρια.

Για το σύνολο του 2009 η IBM αναμένει ότι τα κέρδη της θα αγγίξουν τα 9,70 δολάρια ανά μετοχή έναντι 9,20 δολαρίων που είχε προβλέψει πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v