Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Εμπορικό πλεόνασμα €1,9 δισ. τον Μάιο

Σε πορεία ενίσχυσης κινήθηκε η εξαγωγική δραστηριότητα της ευρωζώνης τον Μάιο, με το εμπορικό πλεόνασμα να διαμορφώνεται στο 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Ευρωζώνη: Εμπορικό πλεόνασμα €1,9 δισ. τον Μάιο
Σε πορεία ενίσχυσης κινήθηκε η εξαγωγική δραστηριότητα της ευρωζώνης τον Μάιο, με το εμπορικό πλεόνασμα να διαμορφώνεται στο 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας Eurostat. Αντίθετα, στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφηκε εμπορικό έλλειμμα ύψους 6,8 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2009 το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης είχε αγγίξει τα 2,7 δισ. ευρώ, ενώ τον Μάιο του 2008 είχε καταγραφεί εμπορικό έλλειμμα 3,8 δισ. ευρώ.

Τα υψηλότερα επίπεδα εμπορικού πλεονάσματος για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2009 καταγράφηκαν στις χώρες Γερμανία (36,8 δισ. ευρώ), Ιρλανδία (12,7 δισ.) και Ολλανδία (11,6 δισ.). Αντίστοιχα, το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμα, πάντα για το ίδιο τετράμηνο, σημειώθηκε στις χώρες Βρετανία (-31,2 δισ. ευρώ), Γαλλία (-17,5 δισ. ευρώ), Ελλάδα (-9,5 δισ. ευρώ) και Πορτογαλία (-5,3 δισ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v