Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Δύσκολες οι αναβαθμίσεις τραπεζών

Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα "συνήλθε", αλλά ακόμη δεν στέκεται μόνο του όρθιο, αναφέρει η Moody's, προσθέτοντας ότι δύσκολα θα υπάρξουν αναβαθμίσεις τραπεζικών τίτλων βραχυπρόθεσμα.

Moodys: Δύσκολες οι αναβαθμίσεις τραπεζών
Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα κατόρθωσε επιτέλους να σταθεί στα πόδια του, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να στέκεται μόνο του όρθιο, αναφέρει η Moody's Investors Service στη νέα έκθεση για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική ανάκαμψη.

Στο special report του οίκου αξιολόγησης συμπεραίνεται ότι μέσα σε αυτό το κλίμα δύσκολα θα υπάρξουν αναβαθμίσεις τραπεζικών τίτλων.

Ο managing director του οίκου κ. Greg Bauer αναφέρει συγκεκριμένα ότι "οι μόνες θετικές βραχυπρόθεσμες κινήσεις όσον αφορά στην τραπεζική αξιολόγηση που μπορούν να γίνουν είναι οι αλλαγές στις προοπτικές (outlook) από αρνητικές σε σταθερές ή σε θετικές".

Ο ίδιος επίσης τονίζει ότι "δύσκολα θα γίνουν αναβαθμίσεις έως το 2010, εάν δεν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης". 

Η Moody's , από τη μεριά της, αναφέρει ότι "είναι ενθαρρυντικό που πολλές τράπεζες πρόσφατα έδωσαν σημάδια πως ανακτούν την ισχύ τους, ειδικά μετά τον Απρίλιο, όταν οι οίκοι επιτέλους κατόρθωσαν να έχουν πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, χωρίς την άμεση κυβερνητική στήριξη".

Έκτοτε, οι διοικήσεις των τραπεζών στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Ασία έχουν κατορθώσει να συγκεντρώσουν σημαντικά ποσά σε κεφάλαια. 

Ο αναλυτής κ. Greg Bauer επίσης συμπληρώνει πως "παράλληλα τα χρηματοπιστωτικά θεμελιώδη δεδομένα εξακολουθούν να είναι αρνητικά εξαιτίας κυρίως της χρονικής υστέρησης που υπάρχει ανάμεσα στη λήξη της ύφεσης και στην πραγματική ανάκαμψη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v