Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HP: Εξαγοράζει την Ibrix

Την οριστική συμφωνία για την εξαγορά της IBRIX από την HP ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες. Η IBRIX είναι κορυφαίος πάροχος λογισμικού file serving για επιχειρήσεις, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και προστασία δεδομένων.  

HP: Εξαγοράζει την Ibrix
Την οριστική συμφωνία για την εξαγορά της IBRIX από την HP ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες. Η IBRIX είναι κορυφαίος πάροχος λογισμικού file serving για επιχειρήσεις, που περιλαμβάνει προστασία δεδομένων, δυνατότητες υψηλής διαθεσιμότητας καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης δεδομένων για υπολογιστικές εφαρμογές ακραίας επεκτασιμότητας, υψηλής απόδοσης καθώς και για εφαρμογές cloud computing.

Οι πελάτες με περιβάλλοντα εφαρμογών μεγάλης κλίμακας και ιδιαίτερων απαιτήσεων ως προς τον όγκο των δεδομένων (large-scale, data-intensive) διαπιστώνουν ότι η απόδοση της αποθήκευσης δεδομένων δημιουργεί συχνά καθυστερήσεις στη ροή των εργασιών. Οι λύσεις της IBRIX δίνουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να αποθηκεύουν με ευκολία και οικονομία τεράστιο όγκο δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες.

Με επεκτασιμότητα δεκάδων petabytes, οι πελάτες μπορούν να ελέγξουν την ραγδαία ανάπτυξη δεδομένων και να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που σχετίζονται με την απόδοση εφαρμογών, στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα.

Οι προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων του IBRIX Fusion software suite επιτρέπουν επίσης στους πελάτες να προσθέτουν απρόσκοπτα χωρητικότητα καθώς οι ανάγκες σχετικά με τα δεδομένα ή την απόδοση αυξάνονται.

Η IBRIX είναι ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000 με έδρα την Billerica, Μασαχουσέτης και είναι συνεργάτης της HP εδώ και τρία χρόνια. Έχει 53 εργαζομένους και περισσότερους από 175 εταιρικούς πελάτες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η επικοινωνία, τα μέσα ενημέρωσης, η ψυχαγωγία, το Internet, τα καύσιμα και το φυσικό αέριο, η ιατρική περίθαλψη, η επιστήμη και τα χρηματοοικονομικά. Η αξία της συμφωνίας δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί.

Το λογισμικό της IBRIX έρχεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της HP, ενισχύοντας περαιτέρω την κορυφαία θέση της εταιρίας στην αναδυόμενη αγορά της επεκτάσιμης και υψηλής απόδοσης υπολογιστικής αποθήκευσης (computing storage),του cloud storage, και της αρχειοθέτησης σταθερού περιεχομένου (fixed content archiving). Αυτή η αγορά, αναπτύσσεται με σύνθετο ετήσιο ρυθμό 20%, ρυθμό πιο γρήγορο από ότι αναπτύσσονται οι αγορές του network-attached storage και του total external storage2) μαζί.

«Οι πελάτες χρειάζονται λύσεις storage υψηλής επεκτασιμότητας που μπορούν να διαχειρίζονται τεράστιο όγκο πληροφοριών αποτελεσματικά και οικονομικά», δήλωσε ο Jeff Hausman, vice president of Unified Storage, StorageWorks Division, HP. «Αυτή η εξαγορά επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο μας ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς πιο αποτελεσματικά. Επιπρόσθετα, το, υψηλών δυνατοτήτων επεκτασιμότητας λογισμικό της IBRIX, αξιοποιεί τυπικό hardware, επιτρέποντας έτσι στους πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο της υπάρχουσες υποδομές τους».

«Η ένωση των δυνάμεων μας με την HP είναι κίνηση στρατηγικής σημασίας για τους πελάτες μας γιατί προσφέρουμε πλέον μια ενισχυμένη λύση storage η οποία επεκτείνεται ώστε να ανταποκρίνεται στην αύξηση των δεδομένων τους», δήλωσε ο Milan Shetti, chief executive officer, IBRIX. «Ο μοναδικός συνδυασμός των λύσεων file serving της IBRIX με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών της HP, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να μειώσουν τα κόστη των επεκτάσιμων αρχιτεκτονικών ενώ διευκολύνουν τη διαδικασία αποθήκευσης, πρόσβασης και μεταφοράς κρίσιμων δεδομένων».

Η συμφωνία υπόκειται σε συγκεκριμένους καταληκτικούς όρους και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 30 ημέρες. Αφού ολοκληρωθεί, η εταιρία θα ενσωματωθεί στο StorageWorks του τομέα HP Technology Solutions Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v