Siemens:Παραγγελίες €1 δισ. εν όψει Μουντιάλ 2010

Η Siemens AG εξασφάλισε παραγγελίες συνολικής αξίας σχεδόν ενός δισ. ευρώ για έργα υποδομής εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2010 που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική.

Siemens:Παραγγελίες €1 δισ. εν όψει Μουντιάλ 2010
Η Siemens AG εξασφάλισε παραγγελίες συνολικής αξίας σχεδόν €1 δισ. για έργα υποδομής εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2010 που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική.

Η πλειοψηφία αυτών των παραγγελιών συνδέονται με την επέκταση της ενεργειακής υποδομής της χώρας. «Οι λύσεις υποδομών μας υποστηρίζουν τους συνεργάτες μας στη Νότια Αφρική ώστε να εξασφαλίσουν ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 θα αποτελέσει σταθμό για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Siegfried Russwurm, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens και υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της εταιρίας στην Αφρική.

«Πολύ μετά το πέρας του Παγκόσμιου Κυπέλλου, οι λύσεις που παρέχουμε στη Νότια Αφρική θα συνεχίσουν να φέρνουν βιώσιμες βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Τα προϊόντα θα υποστηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και θα ενισχύσουν την προστασία του περιβάλλοντος», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εκτός από τη συνεισφορά της μέσω της παροχής πολλών λύσεων στους τομείς της παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, η Siemens συμμετέχει στο σχεδιασμό λύσεων διαχείρισης κυκλοφορίας για συστήματα μαζικής μεταφοράς και στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Επιπροσθέτως, θα εγκατασταθούν συστήματα φωτισμού από τη θυγατρική της Siemens, Osram, σε οχτώ από τα δέκα στάδια του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Τα έργα που αφορούν στον Τομέα Ενέργειας της Siemens αντιστοιχούν στο 80% των παραγγελιών που έχει λάβει η εταιρία εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Η Siemens έχει κατασκευάσει νέες, αποδοτικές ενεργειακές μονάδες στο Capetown και στο Mossel Bay.

Αυτές οι μονάδες θα βοηθήσουν στη διαχείριση του υψηλού φορτίου στο δίκτυο ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου και θα εξασφαλίσουν τη γενική διαθεσιμότητα της ενέργειας στον τοπικό πληθυσμό και τις εταιρίες. Άλλες λύσεις της Siemens θα εξασφαλίσουν την αποτελεσματική διανομή ενέργειας στο Νοτιοαφρικάνικο δίκτυο ηλεκτροδότησης. «Αυτές οι παραγγελίες παρουσιάζουν τη δύναμη του χαρτοφυλακίου των λύσεων της Siemens για ολόκληρο το φάσμα δραστηριοτήτων του τομέα της ενέργειας», δήλωσε ο κ. Russwurm.

Η Siemens είναι ο μοναδικός πάροχος παγκοσμίως που προσφέρει λύσεις τεχνολογίας από μια μοναδική πηγή, καλύπτοντας τα πάντα στον τομέα της ενέργειας από την εξόρυξη καυσίμου μέχρι την παροχή ρεύματος – λύσεις που πρέπει να είναι όχι μόνο οικονομικά αποδοτικές αλλά και να προστατεύουν το περιβάλλον και να προφυλάσσουν τους φυσικούς πόρους.

«Η βελτίωση των υποδομών για την παροχή ενέργειας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Αφρικανική ήπειρος», είπε ο κ. Russwurm. Η βιώσιμη ανάπτυξη θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την μελλοντική ανάπτυξη της ηπείρου. Οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου 530 εκατομμύρια Αφρικανοί δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Σε 20 χρόνια, αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει τα 600 εκατομμύρια. Λόγω παλαιών και ελλιπώς συντηρημένων δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, οι διακοπές είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο σε αρκετές περιοχές, επηρεάζοντας το βιοτικό επίπεδο και επιβαρύνοντας άμεσα την οικονομική ανάπτυξη συγκεκριμένων χωρών.

Οι μεγάλες διοργανώσεις επιταχύνουν τις επενδύσεις

Οι μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, επιταχύνουν τις βασικές επενδύσεις κάποιων χωρών στις υποδομές. «Στόχος μας δεν είναι μονάχα να καταστήσουμε επιτυχημένο το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότιο Αφρική, αλλά επίσης να συνεισφέρουμε στη μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο κ. Russwurm.

Οι επιτυχημένες μεγάλες διοργανώσεις απαιτούν και την κατάλληλη υποδομή – και όχι μόνο προσωρινές λύσεις για τα στάδια. Οι υποδομές μιας χώρας, όπως π.χ. το δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι λύσεις μεταφορών και logistics και η υγειονομική περίθαλψη, αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία μιας διοργάνωσης.

Τα στάδια στη Νότιο Αφρική αναμένεται να φιλοξενήσουν παραπάνω από 3,5 εκατομμύρια άτομα κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Περισσότερες από 50 εγκαταστάσεις, αεροδρόμια και ξενοδοχεία πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από τη Siemens και την Roland Berger, μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, προσφέρει βιώσιμη ανάπτυξη, με τις επενδύσεις σε υποδομές μακροπρόθεσμης χρήσης να λειτουργούν ως καταλύτες.

Οι θετικές συνέπειες συμπεριλαμβάνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του ΑΕΠ μιας χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Και στη Νότιο Αφρική οι λύσεις υποδομών της Siemens θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη μετά το πέρας του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v