Τεχνολογία: Σάρωσε η Apple-Δεν έπεισε η Yahoo!

Μικτά μηνύματα απέστειλαν οι δύο κορυφαίοι όμιλοι υψηλής τεχνολογίας Apple και Yahoo! με τα μεγέθη τριμήνου, καθώς η πρώτη σάρωσε τις προβλέψεις, ενώ η δεύτερη δεν έπεισε την αγορά. Πιο συγκεκριμένα.

Τεχνολογία: Σάρωσε η Apple-Δεν έπεισε η Yahoo!
Μικτά μηνύματα απέστειλαν οι δύο κορυφαίοι όμιλοι υψηλής τεχνολογίας της Apple και της Yahoo! με τα μεγέθη του τριμήνου, καθώς η πρώτη σάρωσε τις προβλέψεις, ενώ η δεύτερη δεν "έπεισε" την αγορά. Πιο συγκεκριμένα:

Apple: Άνοδος 14,9% στα κέρδη του γ΄ τριμήνου

Κέρδη και πωλήσεις οι οποίες ήταν αρκούντως υψηλότερες των προβλέψεων ανακοίνωσε η Apple, η οποία χάρη στα προϊόντα όπως το iPhone δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κρίση.

Ο όμιλος είχε κέρδη 1,23 δισ. δολαρίων ή 1,35 δολαρίου ανά μετοχή για το γ΄ τρίμηνο του έτους χρήσης, έναντι κερδών 1,07 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 12% στα 8,3 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της αγοράς. Η Apple ανακοίνωσε ότι πούλησε στο γ΄ τρίμηνο περισσότερα από 5 εκατ. iPhones, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη και για το μέλλον, εκτιμώντας ότι τα κέρδη της για το σύνολο του έτους χρήσης θα διαμορφωθούν μεταξύ 1,18 και 1,23 δολαρίου ανά μετοχή, ενώ ο κύκλος εργασιών θα κυμανθεί από 8,7 έως 8,9 δισ. δολάρια.

Yahoo!: Υποχώρηση κύκλου εργασιών 12,9% στο β΄ τρίμηνο

Πτωτική πορεία ακολούθησε ο κύκλος εργασιών του β΄ τριμήνου της δεύτερης μεγαλύτερης online μηχανής αναζήτησης παγκοσμίως, καθώς η κρίση φαίνεται να πλήττει τη ζήτηση.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο 1,57 δισ. δολάρια, έναντι 1,79 δισ. δολαρίων που ήταν στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ελαφρά άνοδο στα 141 εκατ. δολάρια (από 131 εκατ. στο β΄ τρίμηνο του 2008) σημείωσαν τα κέρδη της εταιρίας.

Για το τρέχον τρίμηνο η Yahoo! ανακοίνωσε ότι αναμένει έσοδα μεταξύ 55 και 65 εκατ. δολαρίων, δηλαδή χαμηλότερα σε σύγκριση με τα 76 εκατ. δολάρια που πέτυχε στο β΄ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v