Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

B. Bernanke: "Προτεραιότητα η ανεργία"

Από σκληρή δοκιμασία υποχρεώθηκε να περάσει ο Ben Bernanke, τη δεύτερη ημέρα παρουσίας του στο Κογκρέσο προκειμένου να υπερασπιστεί το μέγεθος των δικαιοδοσιών που έχει αναλάβει η FED για την άσκηση οικονομικής πολιτικής.

B. Bernanke: Προτεραιότητα η ανεργία
Από σκληρή δοκιμασία υποχρεώθηκε να περάσει ο Ben Bernanke, τη δεύτερη ημέρα παρουσίας του στο Κογκρέσο προκειμένου να υπερασπιστεί το μέγεθος των δικαιοδοσιών και ευθυνών που έχει αναλάβει η Κεντρικής τράπεζα για την άσκηση οικονομικής πολιτικής.

O πρόεδρος της FED υπογράμμισε ότι πρόθεσή του είναι να προστατέψει την άσκηση της νομισματική πολιτική της χώρας από τις πολιτικές παρεμβάσεις καθώς μέλη του Κογκρέσου αμφισβήτησαν ανοικτά τις αρμοδιότητες της FED.

Επιπλέον ο B. Bernanke, τόνισε ότι προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας είναι η ανεργία και η σταθεροποίηση των τιμών στην αγορά.

Παράλληλα, ο Bernanke ζήτησε την ενίσχυση του ρόλου της FED προκειμένου η τράπεζα να ανταποκριθεί με επιτυχία στην ευθύνη της για την προστασία των καταναλωτών ενώ υπογράμμισε ότι η οικονομία σήμερα βρίσκεται σε καλύτερη θέση απ’ ότι στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v