Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P 500: "Εσβησε" το 50% των μετά Lehman ζημιών

Ο δείκτης S&P 500 έχει ανακτήσει το 50% των μετά Lehman απωλειών, καθώς ο αριθμός των εταιριών που ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών στο Q2 ανέρχεται σε ρεκόρ. Το βαρόμετρο έχει ενισχυθεί 300 από το ναδίρ του Μαρτίου.

S&P 500: Εσβησε το 50% των μετά Lehman ζημιών
Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 έχει ανακτήσει το 50% των απωλειών που υπέστη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο, καθώς ο αριθμός των επιχειρήσεων που ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών ανέρχεται σε ρεκόρ.

Ο δείκτης-βαρόμετρο των αμερικανικών μετοχών έκλεισε χθες στις 976,29 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από την ημέρα των εκλογών. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 300 μονάδες από το χαμηλό 12 ετών στις 9 Μαρτίου. Μετά την κατάρρευση της Lehman στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008, σημειώθηκε υποχώρηση της τάξης των 575 μονάδων, η οποία "έσβησε" στα 6,8 τρισ. δολ. από τη χρηματιστηριακή αξία της Wall Street.

Ο S&P 500 κέρδισε χθες 22,22 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 299,76 μονάδων στο τετράμηνο. Χρειάστηκαν 95 συνεδριάσεις για την ανάκαμψη, η οποία είναι η τρίτη ταχύτερη από τον "πάτο" της αγοράς μετά το 1933, σύμφωνα με τα στοιχεία της Birinyi Associates που μεταφέρει το Bloomberg.

Ο αριθμός των εταιριών που εμφανίζουν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα της Ιστορίας για το β΄τρίμηνο. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, από τις εταιρίες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει Q2, το 74,1% έχει δημοσιεύσει καλύτερα μεγέθη από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η τεχνική ανάλυση θεωρεί την ανάκαμψη 50% στη μετά Lehman περίοδο σημαντική, γιατί αυξάνει τον αριθμό των επενδυτών οι οποίοι αγόρασαν ύστερα από την κατάρρευση του επενδυτικού οίκου και πλέον αποκομίζουν κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v