Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΡ: Συνομιλίες για διυλιστήρια στην Κίνα

Η BP φημολογείται ότι διεξάγει συνομιλίες με κινεζικούς κολοσσούς για την κατασκευή μεγάλων διυλιστηρίων σε παράκτιες περιοχές, σε μια προσπάθεια να εισέλθει στην δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή αγορά στον κόσμο.

ΒΡ: Συνομιλίες για διυλιστήρια στην Κίνα
Η BP Plc φημολογείται ότι διεξάγει συνομιλίες με κινεζικούς κολοσσούς για την κατασκευή μεγάλων διυλιστηρίων σε παράκτιες περιοχές, σε μια νέα προσπάθεια ξένης επιχείρησης να εισέλθει στην δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή αγορά στον κόσμο, σε μια περίοδο που η ζήτηση στις ανεπτυγμένες χώρες αναμένεται να παραμείνει υποτονική.

Ο βρετανικός κολοσσός, σύμφωνα με δημοσίευμα της China Daily, διεξάγει συνομιλίες με την κινεζική Sinopec για εγκαταστάσεις στη νότιο πόλη Μπεϊχάι ή Ζανγιάνγκ, ενώ συζητά και με την PetroChina για διύλιστήριο στη Σαγκάη.

Στις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά πετρελαϊκών προϊόντων στον κόσμο, δεν έχει κατασκευαστεί ούτε ένα νέο διυλιστήριο στα τελευταία 30 χρόνια.

Η Κίνα έχει εισάγει σχέδιο στήριξη του κλάδου πετροχημικών, βάση του οποίου η χώρα θα κατασκευάσει τρεις ή τέσσερις βάσεις διυλιστηρίων, που θα έχουν ελάχιστη παραγωγική δυνατότητα 20 εκατ. μετρικούς τόνους ετησίως, έκαστη.

Το Πεκίνο κρατά περιορισμένη την βιομηχανία διυλιστηρίων στα χέρια των εθνικών επιχειρήσεων Sinopec και PetroChina. Μόνο η Exxon Mobil, η Saudi Aramco και η γαλλική Total κατέχουν μερίδια σε δύο από τα 120 διυλιστήρια του έθνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v