ΗΠΑ: Κι άλλες τράπεζες στην "καραντίνα" (WSJ)

Οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ έχουν αυξήσει τον αριθμό των προβληματικών τραπεζών τις οποίες έχουν ουσιαστικώς θέσει σε «καραντίνα», σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

ΗΠΑ: Κι άλλες τράπεζες στην καραντίνα (WSJ)
Οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ έχουν αυξήσει τον αριθμό των προβληματικών τραπεζών τις οποίες έχουν ουσιαστικώς θέσει σε «καραντίνα», υποχρεώνοντάς τις να διορθώσουν τα προβλήματά τους για να γλιτώσουν τυχόν χρεοκοπία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών OCC, σε συνεργασία με την Federal Reserve και το Ταμείο Εγγυοδοσίας, έχουν εισάγει μέχρι σήμερα στο 2009 περισσότερα «σύμφωνα κατανόησης» (memorandum of understanding) απ’όσα το 2008.

Εχοντας ήδη εκδώσει τουλάχιστον 285 εντολές μέχρι σήμερα προβλέπεται να εκδώσουν σχεδόν 600 μέχρι το τέλος του έτους, έναντι 399 πέρσι.

Με βάση αυτές τις μυστικές συμφωνίες μεταξύ των Αρχών και των τραπεζών, οι Αρχές έχουν το δικαίωμα να υποχρεώσουν τους οίκους να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους, να αναδιοργανώσουν την διοίκηση ή να κάνουν άλλες μεγάλες κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v