Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Πτώση 57% στα κέρδη α΄ εξαμήνου

Πτώση της τάξης του 57% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου του κορυφαίου τραπεζικού ομίλου HSBC, λόγω υψηλού κόστους επισφαλειών αλλά και της αρνητικής πορείας στην αμερικανική αγορά.

HSBC: Πτώση 57% στα κέρδη α΄ εξαμήνου
Πτώση της τάξης του 57% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου του κορυφαίου τραπεζικού ομίλου HSBC, λόγω του υψηλού κόστους επισφαλειών αλλά και της αρνητικής πορείας στην αμερικανική αγορά.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,35 δισ. δολάρια και οι έκτακτες δαπάνες, οι οποίες αφορούν κυρίως στις επισφάλειες, ενισχύθηκαν 39% στα 13,93 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένων των έκτακτων αναγκών, τα κέρδη παρέμειναν αμετάβλητα, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στα 7,5 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 ενισχύθηκε στο 10,1% από 8,3% που ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου 2008. Σε ό,τι αφορά τις ανά την υφήλιο δραστηριότητές της, η HSBC ανακοίνωσε ότι εξαιρουμένων των ΗΠΑ όλες οι αγορές εμφάνισαν θετική πορεία. Αντίθετα στις ΗΠΑ ο όμιλος είχε προ φόρων ζημίες 3,7 δισ. δολαρίων έναντι ζημιών 2,89 δισ. το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v