Ζημιογόνος η Toyota, πτώση 75% στα κέρδη της BMW

Ιδιαίτερα δύσκολη η τρέχουσα περίοδος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως αποδεικνύουν τα οικονομικά μεγέθη των Toyota και BMW. Λειτουργικές ζημίες για την Toyota, ενώ πτώση 75% σημείωσαν τα κέρδη της BMW.

Ζημιογόνος η Toyota, πτώση 75% στα κέρδη της BMW
Ιδιαίτερα δύσκολη η τρέχουσα περίοδος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως αποδεικνύουν τα οικονομικά μεγέθη της Toyota και της BMW.

Toyota: Λειτουργικές ζημίες στο α΄ τρίμηνο

Με το τρίτο διαδοχικό τρίμηνο ζημιών βρέθηκε αντιμέτωπη η ιαπωνική Toyota, η οποία, όμως, εμφανίστηκε ελαφρώς πιο αισιόδοξη για το σύνολο του έτους χρήσης 2009 - 2010, αν και συνεχίζει να αναμένει ζημίες.

Οι λειτουργικές ζημίες του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 194,9 δισ. γεν (2,04 δισ. δολάρια) για το α΄ τρίμηνο του έτους χρήσης 2009 - 2010, έναντι κερδών 412,6 δισ. γεν στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Για το σύνολο του έτους χρήσης η Toyota αναμένει λειτουργικές ζημίες ύψους 750 δισ. γεν και καθαρές ζημίες 450 δισ. γεν, δηλαδή βελτίωσε σημαντικά τις προβλέψεις της σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις για λειτουργικές ζημίες 850 δισ. γεν και για καθαρές ζημίες 550 δισ. γεν που είχε κάνει πριν από τρεις μήνες.

BMW: Πτώση 75% στα κέρδη β΄ τριμήνου

Η ύφεση έπληξε κατάφορα τις πωλήσεις πολυτελών οχημάτων και ως εκ τούτου και τα κέρδη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW.

Τα κέρδη β΄ τριμήνου υποχώρησαν στα 121 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 507 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι πωλήσεις την ίδια περίοδο σημείωσαν μείωση 11%, στα 12,97 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v