Εύκαμπτος "e-Reader" από την Plastic Logic

Η βρετανική Plastic Logic επιβεβαίωσε ότι θα εισάγει την δική της εκδοχή του "ηλεκτρονικού αναγνώστη" στις ΗΠΑ, στις αρχές του επόμενου έτους.

Εύκαμπτος e-Reader από την Plastic Logic
Οι κολοσσοί των μήντια μάχονται για την επιβίωσή τους, αλλά η αγορά των νέων μέσων ενημέρωσης «ανθίζει».

Η βρετανική Plastic Logic επιβεβαίωσε ότι θα εισάγει την δική της συσκευή eReader στις ΗΠΑ στις αρχές του επόμενου έτους. Η συσκευή, που θα είναι η πρώτη παγκοσμίως εύκαμπτη e-οθόνη, προβλέπεται να διαθετεί στην λιανική αγορά σε τιμή παρόμοια με του «ηλεκτρονικού αναγνώστη» Kindle της Amazon.

Την συσκευή, που δεν έχει ακόμη «βαφτιστεί» επισήμως, σχεδίασαν επιστήμονες του Κέμπριτζ, για εισαγωγή σε μια αγορά με πολύ μεγάλες δυνατότητες, καθώς αυξάνονται όλο και πιο πολλοί οι καταναλωτές που προτιμούν τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων.

Σύμφωνα με την Forreseter Research, η κατοχή συσκευών eReader έχει διπλασιαστεί στις ΗΠΑ από 0,6% στο β΄τρίμηνο 2008 σε 1,5% στην αντίστοιχη φετινή περίοδο. Και ο αριθμός των καταναλωτών που δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν έναν «ηλεκτρονικό αναγνώστη» στο ερχόμενο εξάμηνο έχει τριπλασιαστεί.

Με βάση τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Forrester, έως τα τέλη του 2008, το Kindle της Amazon και το Reader Digital Book της Sony «έπιασαν» το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου σε συνολικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Το στοχευόμενο κοινό της Plastic Logic είναι άτομα που ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για ειδήσεις, ενώ οι συσκευές της Amazon και της Sony επικεντρώνονται κυρίως στην ανάγνωση βιβλίων.

Ένα από τα προσόντα της συσκευής της Plastic Logic είναι το ότι είναι εύκαμπτη, αν και πάντως είναι μεγαλύτερη από των ανταγωνιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v