ΗΠΑ: Αισθητή πτώση ανεργίας στο 9,4%

Η αμερικανική απασχόληση βελτιώθηκε αισθητά τον Ιούλιο και το ποσοστό των ανέργων υποχώρησε στο 9,4% από 9,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και προκαλούν ανοδικό "γύρισμα" σε ευρωαγορές και futures.

ΗΠΑ: Αισθητή πτώση ανεργίας στο 9,4%
Η αμερικανική απασχόληση βελτιώθηκε αισθητά τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα πολύ-αναμενόμενα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας στην αμερικανική αγορά εργασίας ανήλθε στο 9,4% από 9,5% τον προηγούμενο μήνα, που ήταν τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών. Τα μισθολόγια, πλην του αγροτικού τομέα, μειώθηκαν κατά 247 χιλιάδες, καταγράφοντας τον 19ο συνεχόμενη μήνα μείωσης.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσοστό της ανεργίας θα ανέλθει στο 9,7% και θα χαθούν 320.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο. Τον προηγούμενο μήνα είχαν χαθεί 443.000 θέσεις εργασίας από την αμερικανική αγορά.

Μετά την ανακοίνωση των ευοίωνων στοιχείων, τόσο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και οι προθεσμιακές αγορές της Wall Street "γυρίζουν" σε θετικά επίπεδα. Το παράγωγο του Dow Jones κερδίζει 0,7% και του S&P 0,8%, ενώ στην Ευρώπη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,59%, και ο CAC 0,24%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v