Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ράλι του S&P 500 θα τερματιστεί τον Σεπτέμβριο

Οι traders στα options στοιχηματίζουν ότι το τρέχον ράλι του S&P 500 δεν θα αντέξει τον Σεπτέμβριο, ο οποίος έχει αποδειχθεί ιστορικά ως ο χειρότερος μήνας για τις αμερικανικές μετοχές, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Το ράλι του S&P 500 θα τερματιστεί τον Σεπτέμβριο
Οι traders στα options στοιχηματίζουν ότι το τρέχον ράλι του S&P 500 δεν θα αντέξει τον Σεπτέμβριο, ο οποίος έχει αποδειχθεί ιστορικά ως ο χειρότερος μήνας για τις αμερικανικές μετοχές.

Οι traders προβλέπουν ότι ο δείκτης καταγραφής της μεταβλητότητας VIX θα ενισχυθεί κατά 13% εντός των επόμενων πέντε εβδομάδων, βάσει στοιχείων που διαθέτει το πρακτορείο Bloomberg.

Εάν επαληθευθεί η πρόβλεψη θα πρόκειται για το μεγαλύτερο spread από τον Αύγουστο του 2008, δηλαδή λίγο πριν ο S&P 500 βρεθεί αντιμέτωπος με την χειρότερη δίμηνη υποχώρηση σε διάστημα 21 ετών.

«Πρόκειται για μία επικίνδυνη ένδειξη», υποστηρίζει ο κ. Ronald Egalka, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά options και διαχειρίζεται κεφάλαια οκτώ δισ. δολαρίων ως επικεφαλής της Rampart Investment Management. Όπως τονίζει «οι επενδυτές αναμένουν υψηλή μεταβλητότητα, γεγονός το οποίο υποδεικνύει ότι θα υπάρχει πίεση προς τα κάτω για την αγορά».

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους χειρότερους μήνες για τις αμερικανικές μετοχές, με τη μέση πτώση τους να διαμορφώνεται στο 1,3% από το 1928 έως και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 ο S&P 500 είχε υποχωρήσει 9,1%, σαφώς εξαιτίας και της κατάρρευσης της Lehman Brothers. Την μεγαλύτερη σεπτεμβριανή πτώση του την «κατέκτησε» το 1930, καθώς είχε υποχωρήσει 30%. Ο Φεβρουάριος –πάντα βάσει ιστορικών στοιχείων- είναι ο δεύτερος χειρότερος μήνας για τις μετοχές.

Ο δείκτης VIX έχει την τάση να κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από τον S&P 500, βάσει, δε, στοιχείων του Bloomberg ο S&P 500 μπορεί να υποχωρήσει έως και 7,2% εντός των επόμενων 30 ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v