Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ξένες τράπεζες δεν εγκαταλείπουν τη Ρουμανία

Οι μεγαλύτεροι ξένοι επενδυτές στις ρουμανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Alpha Bank, η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, συμφώνησαν να μη μειώσουν την έκθεσή τους στις ρουμανικές τράπεζες.

Οι ξένες τράπεζες δεν εγκαταλείπουν τη Ρουμανία
Οι μεγαλύτεροι ξένοι επενδυτές στις ρουμανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Alpha Bank, η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, υπέγραψαν συμφωνία με την οποία δεσμεύονται να μη μειώσουν την έκθεσή τους στις ρουμανικές τράπεζες και να αυξήσουν τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των θυγατρικών τους στο 10%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε κοινή ανακοίνωση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι η συμφωνία αυτή έρχεται έπειτα από εκείνη στην οποία κατέληξαν οι μητρικές τράπεζες τον Μάιο.

"Η επιτυχία του προγράμματος μακροοικονομικής μεταρρύθμισης της Ρουμανίας και η ισορροπία στα δημοσιονομικά της μεγέθη, εξαρτώνται σημαντικά από τη συνεχιζόμενη ενεργό δράση των ξένων τραπεζών στη Ρουμανία", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι εννέα μεγαλύτερες ξένες τράπεζες στη Ρουμανία είναι η Erste Group Bank, η Raiffeisen International, η Eurobank EFG, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Societe Generale, η Alpha Bank, η Volksbank, η Τράπεζα Πειραιώς και η UniCredit Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v