Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόσσοβο: Νέα αποχώρηση από ενεργειακό διαγωνισμό

Μία ακόμη αποχώρηση από τον διαγωνισμό για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 2.000 MWh που πραγματοποιεί το Κόσσοβο. Παραμένει διεκδικητής η ΔΕΗ, μέσω Secap.

Κόσσοβο: Νέα αποχώρηση από ενεργειακό διαγωνισμό
Μία ακόμη αποχώρηση από τον διαγωνισμό για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 2.000 MWh που πραγματοποιεί το Κόσσοβο.

Η νέα αποχώρηση αφορά την γερμανική εταιρεία EnBW, καθώς και την συνεργαζόμενη με αυτήν αμερικανική WGI. Πρόκειται για τη δεύτερη αποχώρηση σε διάστημα ενός μηνός από τον εν λόγω διαγωνισμό, αν και η αρμόδια υπηρεσία της χώρας υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει επίσημη ανακοίνωση από τους δύο ομίλους και ως εκ τούτου δεν έχει πρόθεση να τον κηρύξει άγονο.

Αποτέλεσμα της αποχώρησης, διεκδικητές του διαγωνισμού να αποτελούν, πλέον, η ιταλική ENEL σε συνεργασία με την μονάδα της ΔΕΗ, Secap καθώς και η τσέχικη CEZ και η αμερικανική AES.

Η αποχώρηση των EnBW-WGI καταφθάνει ένα μήνα μετά την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να αλλάξει τους όρους του διαγωνισμού και να ζητήσει από τις εταιρείες να κατασκευάσουν το συγκεκριμένο ενεργειακό project σε δύο φάσεις και όχι σε μία όπως ήταν αρχικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v