VW: Τέλος στον "πόλεμο" για την Porsche

Η εξαγορά του 42% της Porsche, προς 3,3 δισ. ευρώ από τη Volkswagen, δίνει "τέλος" σε μια μάχη αρεκτών μηνών και ανοίγει τον "δρόμο" για τη δημιουργία ενός γίγαντα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

VW: Τέλος στον πόλεμο για την Porsche
Η εξαγορά του 42% της Porsche, προς 3,3 δισ. ευρώ από τη Volkswagen, δίνει "τέλος" σε μια μάχη αρεκτών μηνών και ανοίγει τον "δρόμο" για τη δημιουργία ενός γίγαντα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η "πλήρης ενσωμάτωση" της Porsche θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2011 και η VW θα προχωρήσει στην έκδοση νέων μετοχών εντός του α΄ εξαμήνου του 2010, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, κ. Martin Winterkorn, ο νέος όμιλος που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των δύο εταιριών θα έχει ετήσια λειτουργικά κέρδη ύψους 700 εκατ. ευρώ. Ο κ. Winterkorn θα καταστεί διευθύνων σύμβουλος της Porsche SE στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ ο οικονομικός διευθυντής της VW κ. Hans Dieter Poetsch θα αναλάβει και τη διαχείριση των οικονομικών της Porsche.

Ο νέος όμιλος θα έχει στο "χαρτοφυλάκιο" 10 κορυφαία brand names, μεταξύ των οποίων, ορισμένα από τα γνωστότερα ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι των Audi, Bentley, Bugatti, Skoda, Seat και Lamborghini.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v