Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ΑΕΠ των χωρών του ΟΟΣΑ στο Q2

Το ΑΕΠ των χωρών που συνθέτουν τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κινήθηκε σταθεροποιητικά στο β΄ τρίμηνο (στο -0,002%), σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις του οργανισμού, έναντι πτώσης 2,1% στο Q1.

Σταθεροποίηση ΑΕΠ των χωρών του ΟΟΣΑ στο Q2
Το ΑΕΠ των χωρών που συνθέτουν τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κινήθηκε σταθεροποιητικά στο β΄ τρίμηνο (στο -0,002%), σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις του οργανισμού, έναντι πτώσης 2,1% στο προηγούμενο τρίμηνο.  

Για τις επτά μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, το ΑΕΠ εμφανίζεται να υποχωρεί οριακά κατά 0,1%, αλλά με σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των χωρών, από το 0,9% στην Ιαπωνία (μετά από δύο τρίμηνα σημαντικής πτώσης) μέχρι υποχώρηση 0,8% στην Αγγλία. Ανάπτυξη καταγράφεται επίσης στη Γαλλία και στη Γερμανία, στο 0,3%, ενώ το ΑΕΠ των ΗΠΑ εμφανίζει υποχώρηση 0,3% έναντι πτώσης 1,6% στο προηγούμενο τρίμηνο. 

Το ΑΕΠ της ευρωζώνης εμφανίζεται αρνητικό κατά 0,1% ενώ στο -0,3% διαμορφώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από "βουτιές" 2,5% και 2,4% αντίστοιχα στο Q1. 

Σε ετήσια βάση, όλες οι μεγάλες οικονομίες συνέχισαν να εμφανίζουν υποχώρηση του ΑΕΠ, από το 02,6% στη Γαλλία έως το -6,5% στην Ιαπωνία.   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v