Obama: Ανανέωσε τη θητεία Ben Bernanke

Την ανανέωση για μία ακόμη τετραετία της θητείας του κ. Ben Bernanke  στην προεδρία της Fed, αναμένεται ανακοίνωσε η κυβέρνηση Obama, προκαλώντας ικανοποίηση στους οικονομικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους του έθνους.

Obama: Ανανέωσε τη θητεία Ben Bernanke
Την ανανέωση για μία ακόμη τετραετία της θητείας του κ. Ben Bernanke στην προεδρία της Fed, ανακοίνωσε η κυβέρνηση Obama, προκαλώντας ικανοποίηση στους οικονομικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους του έθνους.

Η θητεία του κ. Bernanke ολοκληρωνόταν στα τέλη Ιανουαρίου 2010, ενώ η ανανέωσή της χρειάζεται και την έγκριση του Κογκρέσου, γεγονός όμως το οποίο θεωρείται, σχεδόν, βέβαιο.

Σε δηλώσεις του ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, κ. David Axelrod, τόνισε: "Ο πρόεδρος πιστεύει ότι ο κ. Bernanke έδρασε άριστα κατά τη διάρκεια του συνόλου της θητείας του ως πρόεδρος της Fed και κυρίως κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζοντας με άριστο τρόπο τη χειρότερη κρίση της αμερικανικής οικονομίας από τη δεκαετία του 1930 έως και σήμερα".

"Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι με τις αποφάσεις του αντιμετώπισε την κρίση άριστα. Το κυριότερο είναι ότι διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα, αλλά και την εμπειρία να χειριστεί όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον η αμερικανική οικονομία", προσθέτει με τη σειρά του ο κ. Richard Berner, κορυφαίος οικονομολόγος της Morgan Stanley, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο και την "αποδοχή" της Wall Street στην ανανέωση της θητείας του κ. Bernanke.

Παράλληλα, με την ανανέωση της θητείας, ο κ. Obama συνεχίζει την παράδοση που θέλει στις κορυφαίες θέσεις διαχείρισης της αμερικανικής οικονομίας να μην επιλέγονται πρόσωπα από το κόμμα που κυβερνά. Σημειώνεται ότι ο κ. Bernanke είναι δηλωμένος ρεπουμπλικάνος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v