Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι καλύτεροι μισθοί βρίσκονται στην Ελβετία

Οι εργαζόμενοι στην Ζυρίχη και την Γενεύη απολαμβάνουν τους υψηλότερους καθαρούς μισθούς στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα της τράπεζας UBS, ενώ οι μισθοί στο Μουμπάι της Ινδίας είναι οι χαμηλότεροι.

Οι καλύτεροι μισθοί βρίσκονται στην Ελβετία
Η δουλειά αποδίδει στην Ελβετία: Οι εργαζόμενοι στην Ζυρίχη και την Γενεύη απολαμβάνουν τους υψηλότερους καθαρούς μισθούς στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα της τράπεζας UBS, ενώ οι μισθοί στο Μουμπάι της Ινδίας είναι οι χαμηλότεροι.

Οι δύο ελβετικές πόλεις περιλαμβάνονται επίσης στις πέντε ακριβότερες του πλανήτη, στην διεθνή έκθεση "Price and Earnings 2009" του οίκου. Στην έρευνα, που δημοσιεύεται κάθε τρία χρόνια, συγκρίνονται το εισόδημα και η αγοραστική δυνατότητα εργαζομένων σε 73 πόλεις του πλανήτη.

Στο αποτέλεσμα γίνονται ευδιάκριτες οι αποκλίσεις ανάμεσα στις διάφορες περιοχές, ακόμη και μέσα στην ίδια χώρα. Οι μεγαλύτερες αποκλίσεις εμφανίζονται στην Ασία, με το Τόκιο να περιλαμβάνεται στις πέντε ακριβότερες πόλεις, ενώ οι πρωτεύουσες αναπτυσσόμενων κρατών βρίσκονται όλες στο κατώτερο σημείο της κλίμακας.

Η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο είναι το Οσλο, ενώ ακολουθούν η Ζυρίχη, η Κοπεγχάγη, η Γενεύη, το Τόκιο και η Νέα Υόρκη.

Η πλήρης έρευνα της UBS υπάρχει στην ιστοσελίδα www.ubs.com/research.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v