Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: "Ετοιμάζει" μερική αποπληρωμή των ΗΠΑ

Έτοιμη να προχωρήσει σε μερική αποπληρωμή των κεφαλαίων που έχει λάβει από το αμερικανικό δημόσιο και σχετίζονται με την εξαγορά της Merrill Lynch είναι η Bank of America, σύμφωνα με τη "Wall Street Journal".

BofA: Ετοιμάζει μερική αποπληρωμή των ΗΠΑ
Έτοιμη να προχωρήσει σε μερική αποπληρωμή των κεφαλαίων που έχει λάβει από το αμερικανικό δημόσιο και τα οποία σχετίζονται με την εξαγορά της Merrill Lynch είναι η Bank of America, σύμφωνα με τη "Wall Street Journal".

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, η BofA αναζητά την πλήρη "απεξάρτηση" της Merrill Lynch από το αμερικανικό δημόσιο και το υπουργείο Οικονομίας των ΗΠΑ και η Fed απαιτούν μεταξύ 300 και 500 εκατ. δολαρίων προκειμένου το όλο θέμα να τακτοποιηθεί.

Συνολικά, η Bank of America έχει λάβει ως στήριξη το ποσό των 45 δισ. δολαρίων από το πρόγραμμα Troubled Asset Relief Program (TARP). Η τράπεζα δεν προτίθεται να πληρώσει το σύνολο του ποσού αλλά ένα μέρος του, πιθανώς όχι υψηλότερο από 20 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο το αμερικανικό δημόσιο φρόντισε "να καλύψει" περιουσιακά στοιχεία της Merrill Lynch ύψους 118 δισ. δολαρίων ώστε ο όμιλος να εξαγοραστεί από την Bank of America.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v