Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μείωση 298.000 θέσεων ιδιωτικού τομέα (ADP)

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 298 χιλιάδες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου ADP για την αμερικανική αγορά εργασίας.

ΗΠΑ: Μείωση 298.000 θέσεων ιδιωτικού τομέα (ADP)
Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 298 χιλιάδες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου ADP για την αμερικανική αγορά.

Πρόκειται για τη μικρότερη μείωση από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Οι προθεσμιακές αγορές της Wall Street αντιδρούν πάντως με κλιμάκωση της πτώσης των βασικών δεικτών.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν κατά 250.000.

Τον Ιούλιο τα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα είχαν παρουσιάσει κάμψη κατά 360.000 σύμφωνα με την αναθεωρημένη ανακοίνωση του ινστιτούτου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με διαφορετική έρευνα της εταιρίας Challenger, Gray & Christmas, οι προγραμματισμένες απολύσεις στις αμερικανικές εταιρίες μειώθηκαν τον Αύγουστο, δείχνοντας ότι εκτονώνονται οι πιέσεις στην απασχόληση των ΗΠΑ.

Οι προγραμματισμένες περικοπές θέσεων εργασίας μειώθηκαν στις 76.456 τον περασμένο μήνα, χαμηλότερα 21% σε σχέση τις 97.373 τον Ιούλιο.

Παρά την επιβράδυνση, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, οι περικοπές θέσεων εργασίας συνολικά έχουν αναρριχηθεί στο 1,07 εκατ.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η παραγωγικότητα εκτός αγροτικού τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε 6,6% στο β΄ τρίμηνο (οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 6,4%) καθώς οι εταιρίες μείωσαν τις δαπάνες για να υπερασπιστούν τα κέρδη τους.

Στη συνέχεια, αναμένεται με ενδιαφέρον η ανακοίνωση για τις βιομηχανικές παραγγελίες Ιουλίου, καθώς και αργότερα η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Federal Reserve από την τελευταία συνεδρίαση καθορισμού πιστωτικής πολιτικής.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v